Close
Stay connected:

Powerlite IPL är en metod som man använder för att göra en permanent hårreducering av mörka hår, alltså hår med pigment i. Ju ljusare hud och mörkare, grövre hår, desto bättre resultat!

Så fungerar Powerlite IPL

Powerlite bygger på intensivt pulserande ljus. Det oskadliga, långvågiga röda ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i hårstrå och hårsäck och omvandlas till värme. Vid 70°C förstörs proteinet i de hårceller och hårsäckar som befinner sig i den aktiva fasen av växtcykeln. Därmed kan inget nytt hår bildas.

Resultatet? Aldrig mer rakning och vaxning! Härligt hårfri.

Att tänka på

Låt din hud vila från solning utomhus eller i solarium (även solspray bör undvikas 2 veckor innan) en månad före och en vecka efter behandling samt använd alltid solskyddsfaktor. Mellan behandlingarna kan håret tas bort som vanligt. Undvik dock vaxning och pincettplockning.

För att du inför behandlingen ska få mer ingående information kan du boka en kostnadsfri konsultation då vi gör ett test på ett begränsad område av den yta du vill behandla. Efter utvärdering av testet kan din behandling börja. Det är en fördel om du har scrubbat huden några dagar tidigare. Området rakas och ett lager med kall gelé läggs på. Därefter påbörjas IPL-behandlingen. Cirka tio dagar efter behandlingen kan man se ett märkbart resultat, då alla behandlande hår trillat av, av de som därefter växer tillbaka är de som varit i vilofas under förra behandlingen.

Hårstrået växer i olika växtfaser:

Anagen fas (aktiv växtfas). 20-25 % av hårstråna befinner sig i denna fas.

Katagen fas (övergångsfasen).

Håret slutar att växa, hårsäcken blir inaktiv och börjar krympa. 3-4 % av håren befinner sig i denna fas.

Varar 1-2 veckor.

Telogen fas (vilofas).

Varar 5-6 veckor.

I slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas.

IPL kan endast permanentbehandla de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (anagena). Vid ca 70 C förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter 3-4 behandlingar har som regel ca. 70 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar ca.90-95 %. Individuella variationer förekommer. Forskning pekar på att ett växande hårstrå som ödelagts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras p.g.a. hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Nöjda kunder! Powerlite600® har mer än 1,5 miljoner nöjda behandlade kunder världen över.

Överläpp 550 kr Lår och bikini 2650 kr
Överläpp och haka 850kr Armhåla 850 kr
Hela ansikte 1600kr Rygg inkl nacke och axlar 3300 kr
Bikinilinje 990kr Bröst och mage 3000 kr
Bikinilinje och armhålor 1500kr Magsträng 550 kr
Underben 2000kr Hel arm 2200 kr
Underben och bikini 2500kr Händer 450 kr
Hela ben 4500kr Fötter 450 kr
Hela ben och bikini 5000kr Enstaka strån 300 kr