Close
Stay connected:

Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingen är 60 minuter lång. Under denna tid är själva syran på huden mellan 5-20 minuter beroende på hudens känslighet och reaktion.

Hur lång är återhämtningen?

Under en TCA behandling ska en flagning på huden uppstå. Flagningen och området som flagnar kan variera från person till person samt beroende på kondition av huden. Mellan 7-14 dagar efter behandlingen brukar slutresultatet synas. Den gamla huden har slutat flagna och den nya fräscha huden har kommit fram.

Vad kan behandlas med TCA?

TCA behandlingar är inte en behandling för alla personer. Dem indikationerna som krävs för att utföra behandlingen är en tjockare hud med mycket pigmentförändringar. Även grov, åldrande och storporig hud är vanligt att man behandlar med TCA syra. Efter en TCA behandling kan man förvänta sig en jämnare och smidigare hud med mer lyster.

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen utförs genomgår man en grundlig konsultation av våra behandlare. Syran appliceras sedan i flera lager med ca 5 minuters mellanrum tills önskad reaktion i huden uppstått. Oftast behandlas TCA syrebehandlingar i kur på ca 3 behandlingar.

Sammansättning
Triclorettsyra 15% (SOFT) och 35%

Behandlingscykel

SOFT (15%) behandlingscykel:

En 15 % TCA (triclorettsyra) medeldjup peel som verkar på djupet för svårare akneärr och åldrad, solskadad hud. Utförs endast efter konsultation med våra hudterapeuter.

Kan användas överallt på kroppen. En 4-sessionscykel rekommenderas med minst 2 veckors vilotid mellan sessioner. Högst 2 cykler rekommenderas per år.

TCA (35%) behandlingscykel:

Denna peeling är en djupverkande peel med påverkan på papillära dermis. Används vid moderat-åldrar till åldrad hud. Lämplig för hud som redan har förberetts med ytliga peels.. Max 2 eller 3 sessioner per år med minsta viloperioder på 4 månader.